Om os

Hvem er Troopers For Charity?

people

Mest udbredt

Danmarks største velgørende Star Wars forening for børn og voksne.

forum

Sammen er vi stærkere!

Vi optager både voksne og børn i vores forening, og alle lærer derved, hvad det vil sige at være en del af et stort fællesskab

flag

Vores formål

Formålet med foreningen er at gøre gode gerninger for andre, specielt udsatte og sygdomsramte børn og unge.

cake

Gør en forskel

Man er med til at gøre en stor forskel for udsatte og sygdomsramte børn og unge, som er i en væsentlig sværere livssituation end en selv.

attach_money

Det koster gratis!

Alt vores arbejde er 100 % non-profit, og alt arbejde udføres ganske gratis og uden vederlag.

accessibility

Cosplay

Vi har det sjovt sammen og viser stolt vores helt egne håndlavede Star Wars dragter frem fra en fjern fjern galakse.

Tillykke med 5 års jubilæum TFC

August 2022 kunne vi som forening fejre, at vi fyldte 5 år. Det har været nogle vilde år med op og nedture, men sammen står vi nu stærkere end før, og vi er både stolte og ydmyge over, hvor vi er kommet til.

Vi har nu en forening, der med åbne døre byder flere og flere medlemmer ind hver måned, og vi afholder derfor også flere og flere begivenheder sammen.

Vi glæder os meget til at fortsætte med de gode gerninger og blive ved med at gøre en forskel, hvor det virkeligt betyder noget.

Medlemshistorier

Klik på et medlem og hør deres historie.

Lyder det som noget for dig?

Vores rejse

Sådan gik det til…

Troopers For Charity startede som en sjov idé, som 4 mennesker skabte hen over efteråret 2017. Vi drømte om at gøre en forskel for de udsatte børnegrupper rundt om i Danmark, og at drivkraften skulle være det nære, det frivillige og det fællesskabende. På den baggrund stiftedes Troopers For Charity i efteråret 2017 med tre kerneværdier i højsædet – Frivillighed, Fællesskab og Forståelse.

Ret hurtigt viste det sig, at det var et langtidsholdbart projekt, da medlemstilgangen voksende stødt, og inden året var omme, havde foreningen allerede omkring 20 medlemmer. Besøgene rundt om i landet blev flere og flere, og budskabet om vores eksistens blev mere og mere kendt.

Jesper Petersen

Året var nærmest kun lige skudt i gang, førend besøgene rundt om i landet tog fart, og allerede tidligt på året fik vi lagt kimen til store netværk af samarbejdspartnere, som vi sidenhen har nydt godt af. En masse landsdækkende velgørende foreninger kunne se det gode i det, vi skabte, og inden foråret var omme, havde vi et samarbejde oppe og køre med mange velgørende foreninger.

Dette skabte grundbund for en masse fede besøg rundt om i landet, hvor fik besøgt en masse søde og rare børn og unge. Medlemstallet steg voldsomt, og det samme gjorde vores besøgstal. Derved kunne vi nu pludselig dække endnu flere områder i Danmark og flere og flere udsatte børn og unge fik glæde af vores besøg. Samtidig begyndte vi også at kunne besøge landets hospitaler, hvilket var medvirkende til, at vi kunne besøge de allermest sårbare børn og unge. Noget der sidenhen er blevet en fast tradition rundtom på landet hospitaler.

2 år var gået – og en forening blev stiftet

Vi udviklede stille og roligt vores koncept omkring Troopers For Charity, og gennem året opstod behovet for at få dannet en reel forening med vedtægter og de muligheder, som en forening giver. Der var stadigvæk fyldt godt op med besøg landet over, og der gik ikke længe, førend vi nåede op på over 200 besøg. En ganske stor milepæl, som vi til stadighed er meget glade for.

Sidst på efteråret blev foreningen Troopers For Charity stiftede, og vi kunne nu tage fat om endnu flere opgaver, alle sammen til gavn for de udsatte børn og unge.

Corona kom til landet

Vi var kun lige akkurat kommet i gang med året, da landet blev lukket ned pga. Corona virussen. Alle vores aktiviteter blev sat på midlertidig holdt, og medlemmerne blev bedt om at blive hjemme og passe på sig selv. Det til trods lykkedes det os at fastholde de gode gerninger – dog denne gang via onlineforbindelser eller via små videohilsner.

Da landet hen over sommeren igen blev åbnet op, gav det også mulighed for at komme rundt om at besøge en masse børn. Dog stadig på afstand og med forbehold.

Året blev også året hvor vi fik godt fat i en masse store samarbejdspartnere, som vi den dag i dag stadig har et godt samarbejde med. Et samarbejde der handler om, at vi støtter op omkring andres foreningers arbejde – både fysisk men også ved, at folk kan donere til disse foreningers arbejde gennem os.

Gone but not fully away

Corona virussen var ikke helt væk fra folks bevidsthed, men alligevel lykkedes det os at få sammensat en masse fede besøg rundt om i landet. Også dette år var præget af en masse efterslæb fra året før, men der er ingen tvivl om, at vi virkelig fik slået vores navn fast med syvtommersøm i disse år. Vi havde dette år rigtig mange støtteevents, som er besøg til udsatte børn og unge, og det var herligt at mærke, hvor stor en forskel vores besøg ret faktisk gjorde.

Også dette år kunne vi markere en lille milepæl, da vi som den første Star Wars forening kunne besøge Bornholm, og her være med til at fejre årets Halloween på øen. En oplevelse mange i foreningen stadig ser tilbage på med stor glæde.

2022 og endnu stærkere sammenhold og fælleskab

Også i år har der været run på. Vi har også i år modtaget mange nye medlemmer, som alle er med til at gøre en kæmpe forskel rundt om i landet. Vi har fået etableret os som Danmarks suverænt største Star Wars forening, der både i medlemsantal og i besøg er voldsomt stigende. Vi runder snart 200 medlemmer i foreningen, og det varer heller ikke længe, før vi rundt intet mindre end 500 besøg på godt 6 år. En bedrift vi er både stolte og ydmyge omkring.

Vi ser ind i en lys fremtid for foreningen og alle dens medlemmer, der dagligt yder en ekstraordinær indsats. Om det være sig besøg, dragtbygninger, hjemmesideopdateringer, armor parties eller hvad det end måtte være, så er alle medlemmerne i Troopers For Charity nogle af hverdagens helte.

Bestyrelsen

Jesper Petersen
Formand
Martin Hansen
Næstformand
Ole Voergaard
Bestyrelsesmedlem
Henrik Winther
Bestyrelsesmedlem
Michaela Larsen
Bestyrelsesmedlem
Eline Madsen
Bestyrelsesmedlem
Sarah Flejsborg
Bestyrelsesmedlem
Michael Eihilt
Suppleant
Paul Unger
Suppleant
keyboard_arrow_up