Cosplay

TFC Cosplay

Vi kommer ikke udenom det, kostumerne er selvfølgelig en vigtig del af det vi gør. Det hjælper vores puplikum blive involveret i det miljø vi repræsenterer, og når Darth Vader og hans Stormtropper er en yderst genkendelig del af Star Wars universet, er det vigtigt for os at vi møder den standard af kvalitet man forventer.

Et kostume kan være mange ting og laves på mange forskellige måder. I TFC bygger flere medlemmer deres egne dragter. Det kan være enten at sy og/eller 3D-printe det som kræves for kostumet bliver som det skal være. Man kan også vælge at købe brugte dragter eller bestille nylavede af skræddere fra alle verdenshjørner.

Kommer man i besiddelse af en dragt og man gerne vil på troop i den sammen med TFC, skal den godkendes af TFC’s Costume Review Counsil (CRC). Godkendelse kan du læse mere om her på siden.

Når CRC har godkendt din dragt, bliver den lagt op på vores interne Facebook side, hvor alle foreningens medlemmer kan få lov til at se din flotte dragt, og du har nu mulighed for at bruge dragten på troops. Dit medlemsbetegnelse i foreningen bliver herefter dragtmedlem, det ændrer dog ikke på medlemsforholdet på anden vis i foreningen.

Costume Review Counsil (CRC)

Andreas Eskerod

Boba Fett

Gitte Hersom

Martin Mikkelsen

Jango Fett

Nicolai Haase

Snow Trooper

Ole Voergaard

Jedi Knight

Spørgsmål & svar

Det kan du tro! Vi har en medlemsgruppe på facebook der kun handler om at bygge kostumer. Her giver vi hinanden tips og tricks og tilbyder hjælp hvis nogen skal have syet, 3d’printet eller lavet noget der bare lige driller lidt ud over det sædvanlige.  Vi afholder også jævnligt Armour Parties (som vi kalder det). Det er egentlige bare en dag hvor vi mødes et sted og får flere hænder og/eller øjne på diverse kostumer. Og ja, så er vi ret gode til at spise kage sammen osse ved disse lejligheder.

Åh det er forskelligt. Alle dragter har forskellige specifikationer og minimums krav for at kunne gå for at være en Star Wars dragt. Unikke karakterer fra universet har dog oftest flere krav end andre.
Du kan læse mere om vores kostume og cosplay retningslinjer her på siden.

Det er ret simpelt. Du sender blot en mail til CRC gruppen med billeder af dig selv i dit kostume. De skal bruge en del billeder for at kunne vurdere din ansøgning. Når du har indsendt din ansøgning, vil de behandle den og vende retur til dig når den er behandlet. De bestræber sig for at nå det indenfor de nærmeste 7 dage men er det en mere speciel dragt, kan det trække ud.

  1. Billede forfra i fuld figur med og uden hjelm
  2. Billede venstre side i fuld figur
  3. Billede bagfra i fuld figur
  4. Billede højre side i fuld figur
  5. Billede af original dragt til sammenligning
  6. Evt billeder af rekvisitter
  7. Evt billeder af særlige detaljer
  8. Evt andet relevant

Det må du faktisk helt selvom men overvej følgende:

Hvad har du lyst til? – lurer der sig noget sort og mørkt inde i dig? eller føler du dig mere oprørsk og som en fortaler for frihed og lighed i galaxen?

Hvad er nemt for dig at lave? – ofte er et godt sted at starte en helt generisk Jedi. Det koster ikke meget og der er flere i foreningen der ved hvordan man syer den. Vil du lave den selv, så tænk over hvor meget du selv er i stand til at lave kontra hvor meget du vil betale andre for at lave det for dig.

Kan du transportere det? – Hvis du ikke har bil og bor i et yderområde, så skal du nok ikke kaste dig ud i en Death Trooper. De er store og fylder meget i opbevaringskasser. Så meget at de kræver en barnevognsbillet hvis man rejser med DSB. Et Jedi og/eller et Java kostume kan være i en bærepose.

Rigtigt mange. Vi har en del fra den mørke side og nogle ikoniske figurer har vi faktisk dobbelt af men det skal ikke forhindre dig i også at lave dem. Dragter går nogen gange på pension fordi de simpelthen er for slidte og så er det godt der er andre og mere friske udgaver i foreningen.

Hertil skal også siges at vi kommer til events i hele Danmark og Darth Vader kan ikke være flere steder på én gang med mindre vi har lidt dobbeltgængere.
Har du en karakter du gerne vil lave kan du altså spørge på vores facebook side om den findes allerede. Hvis den gør, kan du udveksle erfaring og viden fra det medlem der ejer den.

Ja. Du bestemmer selv hvilken faction du helst er til. Krigen forgår mellem de gode og de onde, men der er også de neutrale som er lidt ligeglade med krigen og som blot prøver at overleve den, enten ved at undgå den eller drive profit på den.

Det kommer an på hvilken dragt du vælger og om du er voksen medlem eller barnmedlem, også kaldt “Youngling”. Barne kostumer er ofte nemmere at blive godkendt. Se retningslinjer her på siden om kostumer for flere detaljer.

Cosplay retningslinjer for TFC