Billedserie: Darth Vader ville bare sprede glæde

folder_openTFC Tema

Naturligvis var Darth Vadar også med og det gik hårdt ud over en af de kvindelige medarbejdere på julemærkethjemmet.

sn.dk
Skrevet af Lars Kimer
16 feb 2019
Kilde url
Jawaen holder døren, da Darth Vader træder ind forfulgt af wookien Chewbacca, stormtroopers og en sandfolk og en stribe andre karakterer fra Star Wars-universet. Stedet er julemærkehjemmet Liljeborg og de 48 børn på hjemmet spærre øjnene op, et par af pigerne tænker, at den uvante situation nok løser sig ved at skrige hysterisk. Det hjalp så ikke. Stille og roligt tager børnene mod til sig, og efter et stykke tid er der high fives til både stormtroppers og Darth Vader.

De mange karakterer er dukket op på julemærkehjemmet for at sprede glæde – og glade det blev ungerne. Under de mange flotte kostumer gemmer sig ganske almindelige danskere med passion for Star Wars.

Inden i Darth Vader gemmer der sig fx en mand ved navn Dan Falk.

– Jeg har valgt karakter med hjertet. Jeg har været Darth Vader siden 2001, siger han og viser sit kostume frem. Det skulle efter sigende være en tro kopi af Vaders dragt fra Star Wars-filmen fra 1977.

– Vi gør jo det her, fordi vi synes det er sjovt, og hvorfor ikke glæde nogen med vores hobby, lyder det korte ræsonnement bagved at bruge weekenden på julemærkehjemmet.

8-årige Zilas Engen Buchholtz, en af børnene på julemærkehjemmet, var i hvert tilfælde voldsomt imponeret.

– Jeg er helt vild med Darth Vader, kappen, lyssværdet, masken og så hans lyd, siger han begejstret.

Dagens Darth Vader har nemlig den samme rallende vejrtrækning som den »virkelige« Darth Vader.

De mange børn fik mulighed for at få taget billeder med figurene og Martin Agerskov fra Borup spejdede langt efter Luke Skywalker, som ikke var med.

– Det er bare lettere at være en af de onde. De har ofte en maske på, så man kan ret hurtigt forvandle dig. Det er lidt sværere med Luke, fortæller Jesper Petersen, som sammen med fire venner og sin kone startede Troopers for Charity for halvandet år siden. Nu tæller klubben 63 personer i hele landet, som tager ud og spreder gys og glæde.

– Vi er 100 procent frivillige og vi nyder det. I Troopers for Charity handler det om fællesskab, forståelse og frivillighed, siger han.

Stine Skovbo er afdelingsleder på julemærkehjemmet, og hun er lige så imponeret over de flotte udklædninger som børnene er.

– Vi elsker når nogen som fx Troopers for Charity, har lyst til at stille op til noget som det her. Det giver børnene her på Liljeborg en fornemmelse af, at der er nogen som vil dem. Og vores fokus er jo netop at skabe trivsel i bred forstand blandt de børn, som kommer her hos os, siger hun.

Lignende artikler

keyboard_arrow_up